Hebreeën 11 - Hoop

hoop - themawoord van 2016

Bijna 2017!!!

Niet te geloven dat een jaar weer zo snel voorbij kan zijn. Maar wat was 2016 voor mij een fijn jaar! In allerlei opzichten, maar toch vooral omdat de bijbel opnieuw is opengaan. Zoveel kostbare woorden mocht ik lezen en ik mocht ontdekken hoe relevant Gods Woord is in de praktijk van mijn dagelijkse leven. Na mijn eerst maand biblejournalen koos ik eind januari 2016 een themawoord uit. Ik koos voor het woord "hoop". Een klein woordje; maar wat was er veel over te lezen en te ontdekken! De gedachte achter dit themawoord was dat ik me wilde leren uitstrekken naar de dingen die ik nog niet zie, maar wel geloof. En...daar heb je hoop voor nodig!

Graag noem ik enkele teksten en citaten die dit jaar een plekje in mijn huis, bijbel en hart kregen:

- "some HOPE in what their eyes can see, but I HOPE in the glorious unseen"

- "We are created to be people of vision"

- "HOPE speak about things we cannot see."

- Heel veel bijbelteksten maar vooral: "Rom 5:4/5, Rom 8:24-25, Job11:18, Psalm 71:5

- en het lied "anchor for my soul" van Bethelmusic.

Vandaag sluit ik een jaar van biblejournaling af, doe ik mijn eerste journalingbible dicht en... kijk ik met HOOP uit naar 2017!!!

2017... een jaar waarin ik mijn creatieve reis door de bijbel ga vervolgen (in een nieuwe journalingbijbel) en verder ga met een nieuw themawoord (kunnen jullie deze al raden? Laat hieronder een berichtje achter, dat vind ik erg leuk!).

 

Deze pagina maakte ik extra persoonlijk. Als afsluitende pagina in deze bijbel die me nu heel veel waard is, maar ook als herinnering aan de lessen die ik mocht leren over het themawoord. Hieronder leg ik je een manier uit hoe je een foto kan gebruiken in je bijbel. En vind je een gratis download!

 

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling!

 

Biblejournaling voorbeeld hebreeën 11 en 1Cor1:19
Hebreeën 11 en 1Cor1:19

beschrijving

 

Niets is zo persoonlijk als foto's in je bijbel. Mijn gezin heeft op verschillende plaatsen al een plekje in deze bijbel gekregen. Nu ben ik zelf aan de beurt.

 

Stap 1; zoek een foto op die je wil gebruiken. Ik open deze foto in Microsoft Word en geef de foto dezelfde afmeting als mijn bijbel.

Stap 2; Druk de foto af op vellum. De meeste printer kunnen gewoon printen op dit papier.  Hieronder lees je waar ik het kocht. 

Stap 3;  Ook op de computer typ ik de tekst uit 1Cor1:19 in Microsoft Word. Ik kies een tweetal lettertypes en print deze tekst uit op gewoon kopieerpapier.

Stap 4;  Ik knip alle woorden uit en maak er een compositie van die ik vervolgens op plak op een nieuwe vel kopieerpapier. Ik controleer steeds of de tekst past door deze onder de foto te leggen. 

Stap 5; Als ik tevreden ben over de compositie dan leg ik de foto op vellum op de woorden en plak deze tijdelijk vast met maskingtape. Zo verschuift het straks niet als ik het ga overtrekken. 

Als jij dezelfde tekst wil gebruiken dan kan je hier het bestand gratis downloaden! 

Stap 6; Met witte gelpennen en stiften trek ik vervolgens de tekst over, heel eenvoudig! 

stap 7: Met boekbinderslijm plak ik de pagina in de bijbel. Ik smeer maar een heel dun randje lijm aan de linkerkant van de foto. Op deze manier werkt het als een inlegvel in de bijbel. Alle tekst is nog gewoon te lezen. 

stap 8 Een maskingtape, een tabje en de datumstempel maken de pagina af.

 

Let op! Ik merkte tijdens het overtrekken dat de printerinkt niet watervast is, hierdoor komt er printerinkt aan je pennen. Deze schrijf ik steeds even schoon op een los kladje. De kleuren op mijn foto zijn vrij donker, ik denk dat dit ook wel verschil uitmaakt... 

 

 


materialen

Klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Eline (vrijdag, 30 december 2016 20:51)

    Ik denk dat je themawoord volgend jaar VERTROUWEN is....

  • #2

    Eline (vrijdag, 30 december 2016 20:53)

    Of.... LIEFDE of GELOOF....