hebreeën 1 - advent

advent = joy  to the world

Toeleven naar kerst, stilstaan wij het nieuwe leven dat ik door Jezus komst kreeg...Hij maakte de weg naar de Vader vrij!

Vorige week dacht ik na over dat Jezus de Perfecte Profeet is. En deze week dacht ik na dat Jezus ook de Perfecte priester is. Dit eerste hoofdstuk van Hebreeën is prachtig... Het tweede gedeelte van vers 3 vertelt over de reiniging van zonde die door Jezus heeft plaatsgevonden. Dat was de reden dat Jezus naar de wereld kwam! In het oude testament was het reiningsproces een taak van de priester. De priester was hier dag en nacht mee bezig. De priester mocht niet zitten, er was geen stoel, want hun werk was nooit klaar. Maar onze perfecte Hogepriester is gekomen en heeft het perfecte offer gebracht en ons gereinigd van onze zonden van ons verleden, het heden en van de toekomst. En.... zit nu aan de rechterhand van God.

Dat is de reden waarom Christus geboren is...

"in hem schittert Gods luister, Hij is zijn evenbeeld, hij draagt de schepping met zijn machtig woord."

 

Biblejournaling voorbeeld hebreeën 1;3
Hebreeën 1:3

beschrijving

Radiance, schittering, glans.... met die woorden uit hebreeën 1 vers drie in mijn gedachten ga ik aan tafel zitten.

 

Stap 1; voorbewerken met gesso. Met een bankpasje smeer ik een dun laagje gesso uit over de pagina. De onderliggende pagina's bescherm ik door een bijbelmatje te gebruiken. 

Stap 2; de gesso goed laten drogen. Dat is belangrijk om te zorgen dat het papier weer goed op sterkte komt. Je kan dit versnellen door een föhn te gebruiken, maar eigenlijk doe ik dit nooit. Ik laat het lekker aan de lucht drogen. 

Stap 3;  terwijl de gesso droogt, neem ik de tijd om de studie van #christwasbornforthis van shereadstruth die ik eerder deze week al las, nog eens door te nemen. 

Stap 4;  Met een brede kwast maak ik de pagina licht vochtig. Ik wil straks kleuren waterverf in elkaar laten overvloeien om een aquareleffect te krijgen. Als de pagina iets vochtig is lukt dit beter. 

Stap 5; Op mijn mengpallet (bij mij zit er heel handig  één in het deksel van de waterverfdoos) kies ik vier kleuren (okergeel, huidkleur, violet, pruisisch blauw) die  ik in elkaar wil laten vloeien. Ik neem wat verf op uit de napjes en meng ze met flink wat water in het mengpallet. Vervolgens breng ik de kleuren met een brede kwast aan op het bijbelpapier. 

Stap 6; laten drogen. Doordat de pagina nu nat is, is geduld nodig..... tussen het drogen van de laagjes breng ik steeds water extra kleur aan totdat ik tevreden ben. 

stap 7: doordat de pagina is behandeld met gesso, is de verf niet in het papier getrokken, maar ligt deze er "bovenop". Hierdoor kan je leuke effecten bereiken. Ik pak mijn stencils (een soort sjabloon, een plastic vel waar figuren uitgehaald zijn) met rondjes tevoorschijn en leg deze op de bijbelpagina. Dan wrijf met behulp van een sponsje over het stencil heen. De verf laat los en witte rondjes verschijnen! Hoe meer en harder je wrijft, hoe meer kleur je weghaalt. 

Let op! Het resultaat van dit effect is verschillend per soort gesso. Je kan dit resultaat  ook bereiken met een achtergrond van gelatos op gesso. 

stap 8: Via het internet heb ik een hele leuke kerststempel gevonden. Ik heb deze al eerder in deze bijbelgebruikt, maar ik vind deze zo leuk, dat ik de stempel graag nog een keer gebruik! Met StazOn inkt maak ik een afdruk op de pagina. 

stap 9: Met een liniaal en een witte gelatos "coconut" (uit de set masquerade) maak ik  de stralen.  Dit lukt veel beter dan ik had verwacht en heeft een superleuk effect! 

stap 10: Vervolgens handletter en stempel ik de tekst uit vers 3 in het engels op de pagina. Ik gebruik hiervoor een outline letterstempel. Dus een stempel met alleen het contour van de letter. De binnenkant van de letter kleur ik in met een witte gelpen.  

stap 11: Een maskingtape, een tabje (een freebie van Illustrated faith) en de datumstempel (die refereert aan de pagina in mijn notitieboekje) maken de pagina af.

materialenmaterialen

Klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0