jesaja 61:1 - advent

advent

Advent is voor kerst wat de 40-dagentijd is voor Pasen. Een periode om stil te staan wat de reden is dat Jezus naar de aarde is gekomen. Een tijd van hoop en verwachting. De komst van een Redder is voorspeld door veel profeten. Op verschillende plaatsen in de bijbel lees je over een boodschapper, een messias, een redder die zou komen. Jezus is het levend geworden Woord van deze beloften!

Lees deze tekstgedeelten maar eens achter elkaar; Mattheüs 5:17; Lukas 4:16-22 (hetzelfde stukje in Jes 58:6, 61:1-2) ; Johannes 1:1-14.

Jezus is de perfecte profeet, want Hij proclameert wat nog komt en vervult dit zelf. Dat is Gods liefde voor ons; terwijl wij nog lopen in duisternis, heeft Hij zijn liefde laten zien door Licht te brengen en het Licht voor ons te zijn. 

 

Biblejournaling voorbeeld Jesaja 61:1
Jesaja 61:1

beschrijving

De kerstcraftkit geeft heel veel leuke inspiratie voor biblejournaling. De inspiratie voor deze pagina haalde ik uit deze kit. In deze leuke doos zitten onder andere hele handige sjablonen.  Ik gebruikte hier de sjablonen met de hulstblaadjes, kerstroos en dennentakken. 

 

Stap 1; voorbewerken met gesso. Met een bankpasje smeer ik een dun laagje gesso uit over de pagina. De onderliggende pagina's bescherm ik door een bijbelmatje te gebruiken. 

Stap 2; de gesso goed laten drogen. Dat is belangrijk om te zorgen dat het papier weer goed op sterkte komt. Je kan dit versnellen door een föhn te gebruiken, maar eigenlijk doe ik dit nooit. Ik laat het lekker aan de lucht drogen. 

Stap 3;  terwijl de gesso droogt, neem ik de tijd om het hoofdstuk nog eens door te lezen en wat notities te maken in mijn aparte notitieboek. Deze adventperiode lees ik de bijbelgedeelten bij de studie "christ was born for this" van shereadstruth. Dit is wel allemaal Engelstalig. Dus alleen een aanrader als je het een uitdaging of juist leuk vindt om in het Engels te lezen. 

Stap 4;  Nadat ik een kader heb gezet rond de tekst van Jesaja 61:1 begin ik met de handlettering. De woorden "Christ the perfect prophet" schrijf ik met stift op een los A4tje en vervolgens trek ik deze met fineliner over op de bijbelpagina door het losse A4tje onder de bijbelpagina te leggen. Deze manier is handig omdat je zo niets hoeft op te zetten met potlood en je dus ook niet hoeft te gummen. Gesso, grafiet en gum hebben de eigenschap om  in combinatie met elkaar vlekken te geven. Dit zorgt voor een smoezelig effect. Zo is het resultaat veel strakker. De handlettering maak ik bij stap 9 verder af. 

Stap 5; uit de losse pols teken ik een grote cirkel met de fineliner. Het hoeft van mij niet zo precies dus ik ga nog een paar keer "ongeveer" over de cirkel heen.

Stap 6; Nu pak ik de sjablonen uit de kerstkrafkit erbij, deze leg ik zo onder de bijbelpagina dat de hulstblaadjes aansluiten aan de cirkel. En ook die trek ik weer over met de fineliner. Dat herhaal ik met de kerstroos en de dennentakken. 

stap 7;  Als ik tevreden ben over de compositie, pak ik mijn waterverf erbij en geef alles een mooi kleurtje. Ook de achtergrond krijgt hier en daar wat kleur. 

stap 8: Om het een beetje spannender te maken, spat ik hier en daar wat groene waterverf over de bijbelpagina. Ik doe dat gewoon met mijn waterbrush waar ik eerst lekker veel verf mee heb opgenomen.

stap 9: Als de verf helemaal droog is  breng ik schaduw aan met een grijze stift en accenten met een witte gelpen.  

stap 10: Een adventpagina, het stilstaan bij de geboorte van mijn Koning verdient wel wat goud! Met boekbinderslijm en metaalfolievlokjes breng ik wat vlekjes goud her en der aan. Ook stempel ik wat gouden balletjes aan de krans met behulp van clear stamps en goudinkt.

stap 11: uiteindelijk maken maskingtape, een strookje papier met daarop gestempeld de naam van de adventserie "Christ was born for this"  en natuurlijk een bibletab ( die maakte met een restje papier uit de kerstcraftkit!! en de tabpons) het af. 

materialen


Reactie schrijven

Commentaren: 0