mijn favoriete materialen voor biblejournaling

Mijn favoriete biblejournalingmaterialen
Mijn favoriete biblejournalingmaterialen

Op de foto zien jullie een greep van mijn meest favoriete materialen om te biblejournalen. Al ontbreekt het belangrijkste: de bijbel zelf (hihi...!). Heb je daar vragen over, kijk dan even hier bij de meestgestelde vragen.

 

Graag vertel ik jullie meer over mijn top tien: 

1. Mijn meest favoriete fineliners is de set van Faber Castell. In dit setje zitten vier pennen in vier verschillende diktes, waaronder een brushpen. De inkt is diepzwart, snel droog, drukt niet door. Juist die brushpen die in dit setje zit vind ik fijn bij het handletteren. En om eerlijk te zijn smokkel ik heel vaak, het echt penseelschrift beheers ik namelijk niet eens zo goed. Ik schrijf het woord eerst met een fineliner en dik alle neerwaartse lijnen op met de brushpen!

2. De witte dikke stift is de "pitt artist pen", ook van   Faber Castell. Deze gebruik ik regelmatig... Voor allerlei verschillende doeleinden, soms op de voetnoten op de bijbelpagina "weg te poetsen". Dan heb ik net wat extra ruimte voor een tekeningetje of stukje tekst. Maar ik gebruik de stift ook voor handletteringen en leuke versieringen Je kan zelfs met deze stift stipjes stempelen! Dat geeft altijd een leuk effect vind ik!

3. De witte gelpen van signo uniball is een echte favoriet! Deze gebruik ik zoveel... de inkt vloeit heel fijn uit de pen en het is pigmentinkt. Dat is fijn werken..leuk voor versierinkjes, handlettering, etc.!

4. De Gelatos, ook weer van Faber Castell (haha je merkt het ik ben fan van dit merk), hier op de foto in de variant "metallics". Zijn onevenaarbare wateroplosbare krijtjes. Als je deze nog niet kent, moet je echt eens een paar youtube filmpjes over deze fantastische krijtjes gaan kijken. Er zij tal van manieren waarop je ze kan gebruiken, ik houd er altijd wel van om een nieuwe techniek uit te proberen. Daarom zijn deze krijtjes echt ook favoriet bij mij. En... ideaal op het dunne bijbelpapier; want ondanks de enorme hoeveelheid pigment die erin zit, drukken deze niet door. 

5. De waterverf doos van Lamy (aquaplus, 24 napjes) is nog zo'n favoriet. Ik houd van waterverven. Het opbouwen van de laagjes, het transparante  in combinatie met het meer dekkende, dat vind ik prachtig. Ik sta nog maar aan het begin van mijn aquarel-ervaringen en ben nog lang niet uitgeleerd ( ik zit na te denken over een cursusje, dus als jullie iemand kennen, laat dan even hieronder een reactie achter ;-))  maar het liefst pak ik deze verfdoos erbij. 

6. De mini-mister en waterbrush maken het werken met de waterverfdoos makkelijk. Geen gedoe met een glas water op tafel, die weer kan omvallen, maar alles lekker bij de hand. Zo zit ik soms ook voor de openhaard te verven, heerlijk....

De waterbrush en mini-mister gebruik ik trouwens ook in combinatie met de gelatoskrijtjes....

7. De set bibletabs en memocards heb ik zelf ontworpen en zijn door Kris (van biblejournaling.nl en bykris.nl) vormgegeven en in productie genomen. Mijn bijbelpagina is pas af met een leuke tab!

8 Ter bescherming van de onderliggende pagina's heb ik altijd iets onder mijn bijbelpagina's liggen. De komst van de biblemat is een handige oplossing! De voorgedrukte ruitjes zijn superhandig bij handlettering, maar ook bij het uitlijnen van je clear-stamps. 

9. Stickers! Tsja die zijn ook favoriet... ik ben maar eerlijk, ik vind het best moeilijk om in de winkel langs een mooi stickervel heen te lopen en deze te laten liggen. Dit is een scrapbookstickervel van EchoPark. Naast alfabetstickers staan daar vaak ook hele bruikbare tekst- en afbeeldingsstickers  op!

10.  Als laatste kunnen de lintjes; paperclips en strikjes niet ontbreken. Het maakt je bijbel wel onhandig dik, maar zeg nou zelf, ook zoveel kleurrijker en mooier. Daar geniet ik van, dus "vooruit" ,denk ik dan vaak als de pagina af is, "nog eentje erbij...dat kan nog wel...".

 

Dat waren ze dan, mijn 10 favorieten. Natuurlijk zijn er nog veel meer materialen te noemen. Maar sta jij nog aan het begin van je biblejournaling avontuur begin dan niet met kopen, maar met lezen. Want dat is waar het om gaat: Gods Woord! Dat mogen we niet vergeten...

Ik ben benieuwd naar je reactie; laat gerust een berichtje hieronder achter! 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Eveline ( LookAroundTheCorner) (zaterdag, 26 november 2016 15:10)

  Wow wat mooi, mooie site heb je ook. Ik ga je zeker volgen. Kan veel van je leren zie ik al. :)

 • #2

  Margreeth ypma (zaterdag, 26 november 2016 15:27)

  O jongens dit is smullen, reken maar dat ik je ga volgen, op de voet.......

 • #3

  Ineke meulenberg (woensdag, 31 januari 2018 17:04)

  Beste Els,
  Onlangs een workshop bij je gedaan in Wolphaartsdijk, geweldige avond was dat. Nuben ik zelf ook aan de slag gegaan en heb wat spulletjes aangeschaft. Maar nu de vraag; als je de learstamps gebruik heb je dan ook een stempelkussen nodig, dit weet ik niet meer, misschien wil je een antwoord geven hoe je met de stampt werkt.

  Bij voorbaat dank en veel bibblejourmalling
  Plezier. Groet, Ineke Meulenberg