Jesaja 12 - Hiep Hiep Hoera!

Hooray!

Het is mijn verjaardag! Geïnspireerd op een verjaardagskaartje van dagelijkse broodkruimels maak ik een glamour pagina bij de tekst uit Jesaja 12:5

"Zing een lied voor de Heer: wonderbaarlijk zijn Zijn daden. Laat heel de aarde dit weten."

 

Biblejournaling voorbeeld Jesaja 12:5
Jesaja 12:5

beschrijving

Stap 1;  Met een fineliner plaats ik een kader rond de tekst van vers 5. Met gelatos krijtjes breng ik rondom het kader een achtergrond kleurtje aan. Ik gebruik de krijtjes droog en wrijf ze uit met een sponsje. 

Stap 2: Met een stencil breng ik verspreid op de pagina met het roze gelatos krijtje roze stipjes aan. Dit doe ik daar het stencil stevig vast te houden en met het roze sponsjes (deze is nog roze van het maken van de achtergrond rondom het kader) over het stencil te wrijven. 

Stap 3: Met zwarte fineliner breng ik, geïnspireerd door het verjaardagskaartje van dagelijkse broodkruimels, patroontjes aan van stipjes en driehoekjes. Wat een leuk effect! 

Stap 4: Uit de losse pols handletter ik direct met fineliner de tekst op de bijbelpagina. De woorden "zing" en "Heer" geef ik een outline lettertype, dat wil zeggen ik teken alleen de buitenste lijn en de binnenkant blijft wit. Het woord "lied" schrijf ik in verbonden schrift met fineliner en met de brushstift dik ik alle neerwaartse lijnen op. 

Stap 5; Ik leg al mijn embossingspullen klaar. De föhn, de goudpoeder, de embossingpen, stempels en stempelinkt.

Stap 6; Met de embos-pen kleur ik de letters "zing" en "Heer" in. Ik strooi er goudpoeder overheen. Overtollige glitters schud ik van de bijbel af en doe ik terug in het potje. 

Stap 7;  Ik laat de craftföhn even opwarmen en verhit vervolgens het goudpoeder. Door de hitte smelt het poeder. Wow! wat een mooie gouden-glitter-glans krijgen de letters nu! 

Stap 8;  Ik herhaal de stappen 6-7, maar stempel nu driehoekjes en sterren op de pagina. En verhit vervolgens de glitters. 

Stap 9: Maskingtape, stickers, een tabje en  een  datumstempel maken de pagina af.

materialen

Klik op onderstaande materialen om naar een verkooppunt te gaan .