Psalm 119 - happy

so happy!

 Vandaag werd ik wakker met het woord happy in mijn hoofd... dus ik zocht in mijn online bijbelapp op het woord. En las in de engelse vertaling verschillende verzen door heel de bijbel heen met het woord happy. Het vers uit psalm 119:162 raakte me:

"How happy I am because of your promises— as happy as someone who finds rich treasure.’

Gods beloften zijn zo rijk, ze maken me dankbaar en blij. Terwijl ik opstond en me klaar maakte voor de dag, bedacht ik me dat "blij zijn" aanstekelijk werkt, het beïnvloedt je omgeving. Wat fijn om zo aan het begin van je dag mijn focus samen met God te nemen en door een klein woordje bemoedigd te worden.

 

Later op de dag neem ik even de tijd om deze bemoediging vast te leggen Terwijl ik aan verven ben moet ik denken aan het liedje van Pharell Williams. Niet het soort muziek dat ik eigenlijk aan heb staan, maar deze zin uit het liedje vind ik wel toepasselijk: 

"Clap along if you know what happiness is to you. I'm happy !".

Wat een rijkdom dat ik de schat van Gods beloften in mijn leven heb leren kennen. Dat er daardoor reden is om "happy" te zijn.

biblejournaling voorbeeld psalm 119:162
Psalm 119:162

beschrijving

Stap 1; voorbewerken met gesso. Met een bankpasje smeer ik een dun laagje gesso uit over de pagina. De onderliggende pagina's bescherm ik door een bijbelmatje te gebruiken. 

Stap 2; De gesso goed laten drogen. Dat is belangrijk om te zorgen dat het papier weer goed op sterkte komt. Je kan dit versnellen door een föhn te gebruiken, maar eigenlijk doe ik dit nooit. Ik laat het lekker aan de lucht drogen. 

Stap 3; Als de gesso droog is, zet ik met een fineliner een kader rond vers 162. En stempel ik de afbeelding van het paardje op de pagina.

stap 4: Daarna zet ik met waterverf een aantal horizontale strepen op de pagina deze laat ik drogen en ik breng tussendoor nog een laagje met dezelfde kleuren waterverf  aan voor een wat intensere kleur. 

Stap 5; Als de verf helemaal droog is, stempel ik de verschillende woordjes "happy" op de pagina, zomaar kriskras voor een speels effect. 

Stap 6; Met potlood zet ik de tekst uit vers 162 in het Engels op papier. Als ik tevreden ben trek ik deze over met fineliner. Het woord Happy geef ik met een roze stift schaduw en het woord promises krijgt schaduw met een witte gelpen. 

stap 7;  Met stiften kleur ik wat details bij het paardje in en breng ik verspreid over de hele pagina plusjes aan in de kleuren, roze-mintgroen-blauw en zwart.

stap 8: Met de tab punch maak ik een tabje uit het velletje papier waarop ik bij stap 4 mijn kwast schoonwreef. Met een stempeltje zet ik er het woord "sohappy" op . 

stap 9: Maskingtape en  de datumstempel (die refereert aan de pagina in mijn notitieboekje) maken de pagina af.

materialen

(klik voor een  verwijzing naar een webwinkel)