handelingen 16 - maak het verschil

maak het verschil

 

 Tijdens de voorbereiding van onze huiskring kwam ik bij dit bijbelvers uit Handelingen 16 terecht. We kennen David als een man naar Gods hart. Als een persoon die verschil heeft gemaakt voor Zijn volk en voor zijn generatie.

Ons leven hier op aarde is kort, als je de jaren telt die je mogelijk nog hebt om hier op aarde in Gods Koninkrijk aan de slag te gaan, dat doet dat mij beseffen dat onze tijd kostbaar is. Het is mijn verlangen om een verschil uit te maken voor de mensen rondom mij heen. In de eerste plaats voor mijn man en kinderen en mijn familie. Maar ook voor de "wereld". Het verschil maken moet je ook durven. Er zijn soms allerlei redenen waarom je niet boven de menigte wil uitsteken. Het verschil maken vraagt ook moed en stevig staan. Vandaar "STAND TALL", want ik ben me er zeker van bewust dat het wel iets van je vraagt als je het verschil wil uitmaken. Stevig blijven staan op mijn fundament Jezus is een voorwaarde. En zo hoop ik dat aan het begin van de eeuwigheid en het eind van mijn aardse leven er over mij gezegd zal worden: 

"Els heeft in haar tijd God en haar volk gediend. Toen is ze gestorven en begraven." (nav Handelingen 16:36)

biblejournaling voorbeeld Handelingen 16:36
Handelingen 16:36

beschrijving

De giraf was als kind altijd mijn lievelingsdier. De dag dat ik dit imposante dier met eigen ogen in het wild in Afrika zag, was onvergetelijk! Misschien is het mijn eigen lichaamslengte (ik ben 1m90!) wel die mij herkenning in het dier geeft, haha.... 

 

Stap 1; normaal zou ik de pagina even voorbewerken met gesso, ik deed dit nu niet, maar ging direct aan de slag. Dit heeft ervoor gezorgd dat  de stempelinkt is doorgedrukt naar de andere pagina. Dus ga je ook stempelen? En vind je dat hinderlijk, dan is het beter om met een bankpasje een dun laagje gesso op je pagina uit te smeren. 

 

Stap 2;  Met potlood schets ik  met dunne potloodlijnen de giraf op het bijbelpapier en trek deze als ik tevreden ben over met een fineliner.  De potloodlijntjes gum ik uit (als de inkt helemaal droog is!). Het voorbeeld van de giraf vind ik bij google images. 

Stap 3; Ik begin met het verven van de giraf, met laagjes bouw ik de kleur op. Het papier rondom de giraf maak ik licht vochtig en breng daarna de grijze en blauwe achtergrondkleur aan. Doordat je papier al vochtig is, vloeit het mooi... Ik maak mijn verfwerk af door mijn waterbrush flink vochtig te maken in het zwarte verfnapje. Door tegen het penseel aan te tikken, spatten er druppels verf op de pagina. Een leuk effect vind ik zelf! Om te zorgen dat deze spetters niet op de giraf komen, knip ik een papier in de vorm van de giraf uit en leg deze voor het spatten op de giraf. 

stap 4;  Met clear letter stamps, stempel ik de woorden "Stand Tall". 

stap 5: Met de tab punch maak ik een tabje uit een velletje zwart papier, natuurlijk kan je dat ook gewoon knippen! En plak er stickers uit mijn stickerboekje op met  de woorden "make a difference". Met maskingtape en wat zuurvrije lijm zet ik het tabje vast aan mijn pagina. 

stap 6:  van een mooi lint en een paperclip maak ik een strikje. Een uitleg hierover vond ik op youtube. Ook nieuwsgierig? klik dan hier

stap 7: Op zwarte maskingtape schrijf ik met een witte gelpen het bijbelvers. De tape plak ik onderin de pagina. Dat maakt de pagina af! .

materialen


Reactie schrijven

Commentaren: 0