Jesaja 60 - Sta op... en SCHITTER!

Sta op en.... SCHITTER!

Dit bijbelvers is één van mijn favoriete verzen uit de bijbel. Om eerlijk te zijn vond ik het daarom spannend om deze pagina te journalen. Al meer dan een jaar liet ik de bladzijde leeg, speciaal voor deze tekst: "Arise, Shine for your Light has come...."

Na de duisternis waarover in het vorige hoofdstuk geschreven wordt, lezen we hier over het licht dat de wereld in komt!  Want waar Jezus komt gaat het licht aan. Wat Hij je zegt geeft je een andere kijk op het leven. Je ontdekt dat je niet in het duister hoeft te blijven ronddolen en tobben. Ik lees hier dat ik zijn liefde mag beantwoorden en mag opstaan om zelf te schitteren. Want over jou schijnt de Heer, zijn luister is boven jou zichtbaar. Volken laten zich leiden door jouw licht, koningen door de glans van je schijnsel. (Jesaja 60:1-3)

Biblejournaling voorbeeld Jesaja 60:1
Jesaja 60:1

beschrijving

Schijnen, licht, glanzen schitteren, stralen.... ik denk aan glitters! Maar hoe lukt dan op het dunne bijbelpapier? Hieronder lees je een beschrijving hoe ik deze pagina maakte. 

 

Stap 1;  Al mijn embossing spullen leg ik klaar; de föhn de goudpoeder, de stempels en de inkt. 

Stap 2; Ik stempel het woord "shine" met de embossinginkt op de pagina en strooi terwijl de inkt nog nat is de goudpoeder eroverheen. Overtollige glitters schud ik van de bijbel af en doe ik terug in het potje. 

Stap 3;  Ik laat de craftföhn even opwarmen en verhit vervolgens het goudpoeder. Door de hitte smelt het poeder. Wow! wat een mooie gouden-glitter-glans krijgen de letters nu! 

Stap 4;  Ik herhaal de stappen 1-3, maar emboss nu de sterren op de pagina. 

Stap 5; Met Gelatos krijtjes breng ik nog wat  kleur op de achtergrond aan. Ik gebruik de kleuren Gold Champagne,  Café Glacé en Black Licorice . Met een make-up sponsje blend ik de kleuren (zonder water!) in elkaar. Zodat er een kleurverloop ontstaat. 

Stap 6; Ik stempel de woorden "Arise" en "for", "your" met de Favorite things inkt op de bijbelpagina.  Meestal gebruik ik de StazOn inkt, maar ik heb de pagina deze keer niet voorbewerkt met Gesso, omdat ik op deze plaatsen ook nauwelijks gelatos op de achtergrond heb, wil ik voorkomen dat de inkt erg doordrukt. Dus ik duw niet te hard als ik stempel om te voorkomen dat het erg gaat doordrukken. 

stap 7;  Ik handletter het woord "light"met een witte gelpen. Omdat je eigenlijk geen potloodlijntjes kan zetten op de gelatos, moet het in een keer goed! Spannend... 

stap 8: Met een fineliner en een waterbrush waarmee ik wat van de gelatos café glacé opneem geef ik de witte letters nog wat schaduw. Zo ontstaat een 3D effect. 

stap 9: Op dezelfde manier als bij stap 6 stempel ik de woorden 'has" en "come". Nu gebruik ik wel de StazOn inkt. Omdat er nu een donkere laag gelatos  op de achtergrond zit ben ik niet meer bang dat de inkt doordrukt en de StazOn inkt heeft een intensere zwarte kleur, dit komt goed van pas op de donkere achtergrond. Vervolgens kleur ik al de outline letters in met de witte gelpen.

stap 10: Maskingtape, een tabje een de datumstempel (die refereert aan de pagina in mijn notitieboekje) maken de pagina af.

materialen

Klik op onderstaande materialen om naar een verkooppunt te gaan .


Reactie schrijven

Commentaren: 0