Micha 7 - kijken, wachten, horen

kijken, Wachten, Horen

De opbouw in dit bijbelvers vond ik zo prachtig; Kijken naar God, wachten  en hopen op Zijn redding en van Hem horen! 

Dit hoofdstuk beschrijft een hopeloze situatie. Ik denk ook wel eens; dat komt nooit goed! Dat denk ik wel eens over anderen, maar ook in bijvoorbeeld de opvoeding schiet deze gedachten wel eens door mijn hoofd. De profeet Micha bemoedigt mij hier dat zelfs als het donker om mij heen is, God mijn licht zal zijn. Ik mag leren om naar Hem te kijken, naar Jezus, naar Zijn volbrachte werk. Dat is een hoop die zekerheid is geworden. Zijn volbrachte werk, is mijn redding. Door naar dat volbrachte werk te kijken, mag ik keer op keer van Hem horen en ontdekken dat het licht wordt....

Biblejournaling voorbeeld Micha 7:7
Micha 7:7

beschrijving

Een vlinder is voor mij een beeld van transformeren. Van een lelijk rupsje naar een mooi vlinder. Dit bijbelvers beschrijft het kijken, wachten en horen van God. Het liefst zou ik altijd alles snel geregeld willen hebben, maar er zijn situaties die vragen om geduld. Die vragen om ruimte, zodat God met genade  in de situatie kan komen om te zorgen voor transformatie. 

 

Stap 1; voorbewerken met gesso. Met een bankpasje smeer ik een dun laagje gesso uit over de pagina. De onderliggende pagina's bescherm ik door een bijbelmatje te gebruiken. 

Stap 2; de gesso goed laten drogen. Dat is belangrijk om te zorgen dat het papier weer goed op sterkte komt. Je kan dit versnellen door een föhn te gebruiken, maar eigenlijk doe ik dit nooit. Ik laat het lekker aan de lucht drogen. 

Stap 3;  terwijl de gesso droogt, neem ik de tijd om het hoofdstuk nog eens door te lezen en wat notities te maken in mijn aparte notitieboek. En te bidden voor die situatie waarin ik mag leren kijken, wachten, hopen en horen van God. 

Stap 4;  Met een brede kwast maak ik de pagina licht vochtig. Ik wil straks kleuren waterverf in elkaar laten overvloeien om een aquareleffect te krijgen. Als de pagina iets vochtig is lukt dit beter. 

Stap 5; Op mijn mengpallet (bij mij zit er heel handig  één in het deksel van de waterverfdoos) kies ik drie kleuren die  ik in elkaar wil laten vloeien. Ik neem wat verf op uit de napjes en meng ze met flink wat water in het mengpallet. Vervolgens breng ik de kleuren met een brede kwast aan op het bijbelpapier. Doordat de verf behoorlijk dun is lopen de kleuren uit zichzelf in elkaar over. 

Stap 6; laten drogen. Doordat de pagina nu nat is, is geduld nodig.. deze keer laat ik het ook aan de lucht drogen. 

stap 7;  Als ik tevreden ben over de kleuren en de verf droog is, zet ik met lichte potloodlijntjes de tekst op de bladzijde. Met een brushstift en fineliner trek ik deze vervolgens over. De potloodlijntjes gum ik uit (als de inkt helemaal droog is!)

stap 8: Voor het woord  "Look", "wait" en "salvation" had ik ruimte overgelaten. De ruimte die je nodig hebt, meet je met een clear-stamp eenvoudig op. Doordat de stempel transparant is, zie je heel precies hoeveel ruimte je nodig hebt. Vervolgens stempel ik het woord en kleur de binnenkant van de letters met een witte gelpen. 

stap 9: Met dezelfde witte gelpen breng  ik met behulp van een liniaal ook de lijnen van de geometrische vormen aan.  

stap 10: Een vlinderstempeltje (sorry ik weet niet meer waar deze vandaan komt) maskingtape, een tabje een de datumstempel (die refereert aan de pagina in mijn notitieboekje) maken de pagina af.

materialen