Prediker 9 - Enjoy life!

enjoy life

 

Bij dit bijbelvers kwam ik terecht door de #31bijbelquotesnl van @avreugde. Er staat "Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven." Wat een mooi vers. Maar het vers begint met  "Geniet van het leven met de vrouw die je bemint". Als je dit hoofdstuk leest, klinkt het af en toe wat sarcatisch, ons leven zou nutteloos zijn en uiteindelijk toch eindigen in de dood. Tsja... de tijd vliegt voorbij. Dat gevoel ken ik ook wel. En om eerlijk te zijn begint het genieten van de dag soms pas aan het eind, als al het werk gedaan is, de kinderen op bed liggen en we met zn tweetjes zijn. Dus dit bijbelvers is een goede herinnering om mezelf ervan bewust te zijn, dat bij alles wat ik doe ik mag genieten. Bij het eten van mijn brood en bij het drinken van een glaasje wijn... 

Biblejournaling Prediker 9:9
Prediker 9:9

beschrijving

Dit plaatje van "twobadmice" kennen jullie vast wel! Ik moest er meteen aan denken bij het vers "genieten van de vrouw die je bemint".  Nu is bijbelpapier vaak dun genoeg dat je een afbeelding kan overtrekken. Maar deze pagina maakte ik nog eenvoudiger, ik leg je uit hoe ik deze pagina maakte:

 

Stap 1; voorbewerken met gesso. Met een bankpasje smeer ik een dun laagje gesso uit over de pagina. De onderliggende pagina's bescherm ik door een bijbelmatje te gebruiken. Ik gebruik gesso omdat ik weet dat de printerinkt die ik bij de volgende stappen ga gebruiken, erg door mijn pagina heen drukt.

Stap 2; de gesso goed laten drogen. Dat is belangrijk om te zorgen dat het papier weer goed op sterkte komt. Je kan dit versnellen door een föhn te gebruiken, maar eigenlijk doe ik dit nooit. Ik laat het lekker aan de lucht drogen. 

Stap 3;  terwijl de gesso droogt, zoek ik op internet het plaatje van deze muisjes op, ik kopieer de afbeelding naar Word en vergroot de afbeelding naar de gewenste maat. In de printer stop ik een vel leeg etikettenpapier (zorg dat je afdruk op de gladde kant terecht komt) en print de afbeelding erop.

Stap 4;  Voorzichtig draai ik het papier om, met de afdruk naar beneden en leg deze, zonder te verschuiven op mijn bijbelpagina. Met één hand houd ik het papier op z'n plaats en met de ander hand wrijf ik stevig over het papier heen en zo komt de afbeelding terecht op het bijbelpapier! 

Stap 5; Mijn printerinkt is niet permanent, dus ik moet oppassen als ik er water bij ga gebruiken, maar ik wil er graag een maan en lucht bij. Dus met een waterbrush en waterverf teken ik deze erbij. 

Stap 6;  Met een fineliner trek ik een aantal lijntjes van de tekening over om ze nog wat beter zichtbaar te maken.

stap 7: Met een fineliner handletter ik de tekst erbij op de pagina.

stap 8: maskingtape, een tabje met stickertje en een de datumstempel (die refereert aan de pagina in mijn notitieboekje) maken de pagina af.

materialen