Genesis 1 - naar zijn evenbeeld

Naar zijn evenbeeld

 

 "Zeer goed!" Dat is hoe God jou en mij ziet! En als ik mezelf op een foto zie? Of in de spiegel? Zie ik dan de Gods schoonheid of zie ik tekortkomingen? 

Afgelopen maand verscheen deze foto van mijzelf in twee verschillende tijdschriften (het biblejournalingmagazine  en de THUIS) dat geeft een gevoel van trots, maar om eerlijk te zijn ook van onzekerheid. Waarom is dat? Ik moet mezelf herinneren wie ik ben! Ik ben in Hem! Dus... kan ik naar mezelf en naar anderen kijken en dan onze Maker zien?

"God schiep de mens als zijn evenbeeld, als zijn evenbeeld van God schiep hij hem" - Genesis 1:27

Wij zijn Zijn meesterwerk en God heeft ons één gemaakt met Jezus Christus. Wij zijn gemaakt om Hem met ons leven te verhogen! 

Dus....onzekerheid... twijfels, weg ermee! I am His!

biblejournaling voorbeeld genesis1:27
Genesis 1:27

beschrijving

Door een superleuk stempeltje van een fotocamera die ik meebestelde bij een internetbestelling kwam ik op het idee voor deze pagina. 

 

Stap 1; voorbewerken met gesso. Met een bankpasje smeer ik een dun laagje gesso uit over de pagina. De onderliggende pagina's bescherm ik door een bijbelmatje te gebruiken. 

Stap 2; De gesso goed laten drogen. Dat is belangrijk om te zorgen dat het papier weer goed op sterkte komt. Je kan dit versnellen door een föhn te gebruiken, maar eigenlijk doe ik dit nooit. Ik laat het lekker aan de lucht drogen. 

Stap 3;  Terwijl de gesso droogt, neem ik de tijd om het hoofdstuk nog eens door te lezen en wat notities te maken in mijn aparte notitieboek. Ook oefen ik het schetsen van een fotocamera op een los vel kopieerpapier. 

Stap 4;  Met potlood schets ik  met dunne potloodlijnen de camera op het bijbelpapier en trek deze als ik tevreden ben over met een fineliner.  De potloodlijntjes gum ik uit (als de inkt helemaal droog is!)

Stap 5; Ondertussen heb ik het koud gekregen (! brrr... het wordt herfst) en kruip ik met mijn waterverfdoos  en waterbrush bij de openhaard. 

Stap 6; Ik begin met het verven van de camera, met laagjes bouw ik de kleur op. Door het haardvuur droogt de bladzijde lekker snel! Het papier rondom de camera maak ik licht vochtig en breng daarna de roze achtergrondkleur aan. Doordat je papier al vochtig is, vloeit het mooi... Ik maak mijn verfwerk af door mijn waterbrush flink vochtig te maken in het roze verfnapje. Door tegen het penseel aan te tikken, spatten er druppels verf op de pagina. Een leuk effect vind ik zelf!

stap 7;  Met clear letter stamps, stempel ik de woorden "In His image". 

stap 8: Met de tab punch maak ik een tabje uit een velletje roze papier, natuurlijk kan je dat ook gewoon knippen! En schrijf er met witte gelpen de woorden "very good" op, ik stippel er ook nog een grappig randje langs. 

stap 9: Met een app op mijn iphone verander ik de foto uit mijn fotobibliotheek in een polaroid, deze druk ik af via mijn printer. Vervolgens bevestig ik de foto met de superschattige paperclip (van de Hema)

stap 10: maskingtape en  de datumstempel (die refereert aan de pagina in mijn notitieboekje) maken de pagina af.

materialen