psalm 78 - weer naar school

Weer naar school

De zomervakantie is achter de rug en ik ga weer aan het werk! Gelukkig heb ik een hele leuke baan als juf van groep 5. Na de vakantie is het altijd weer spannend om een nieuwe groep te beginnen. 

Bij het lezen van psalm 78 word ik opnieuw bemoedigd door de woorden dat wij onze kinderen de grote en roemrijke daden van God niet moeten onthouden. In de klas, op mijn werk mag ik getuigen van God! Er ligt veel werk te wachten, er zijn veel nieuwe doelen die we moeten bereiken, maar deze woorden uit psalm 78 wil ik mezelf herinneren. 

 

biblejournaling psalm 78:4
Psalm 78:4

beschrijving

De andere kant van deze pagina had erg doorgedrukt. Dat kwam omdat ik de pagina niet had voorbewerkt met gesso en een vrij dikke fineliner had gebruikt. Gelukkig was de pen die ik gebruikt had wel een watervast Staedtler fineliner. Soms moet je de "fouten" gebruiken om van de pagina weer iets moois te maken. Daarom heb ik besloten om het patroon  dat ik gebruikte bij psalm 77, nu ook te gebruiken bij deze psalm...

 

Stap 1; voorbewerken met gesso. Met een bankpasje smeer ik een dun laagje gesso uit over de pagina. De onderliggende pagina's bescherm ik door een bijbelmatje te gebruiken. 

Stap 2; de gesso goed laten drogen. Dat is belangrijk om te zorgen dat het papier weer goed op sterkte komt. Je kan dit versnellen door een föhn te gebruiken, maar eigenlijk doe ik dit nooit. Ik laat het lekker aan de lucht drogen. 

Stap 3;  terwijl de gesso droogt, neem ik de tijd om de psalm nog eens door te lezen en wat notities te maken in mijn aparte notitieboek. Want de woorden die God spreekt wil je niet vergeten toch?

Stap 4;  via instagram kwam ik van de @therevisionguide een leuke how-to tegen van back-to-school-doodles. Doodles zijn kleine eenvoudige tekeningetjes die je met een paar penlijnen kan maken. Op een los vel kopieerpapier tekende ik aan de hand van deze how to een paar grappige schooltekeningetjes. 

Stap 5; het patroon dat al doorgedrukt was van de vorige keer, trek ik over met een fineliner. Deze keer laat ik het patroon niet over de hele pagina doorlopen. 

Stap 6; mijn favoriete onderdeel; waterverven! Ik gebruik eigenlijk altijd een waterbrush en bouw de kleuren met laagjes op.  Door het penseel licht vochtig te houden is de verf snel droog en kan je goed binnen de lijntjes blijven. Het verven is zo ontspannend, ondertussen bid ik en breng mijn gedachten bij God.

stap 7;  Als ik tevreden ben over de kleuren en de verf droog is, zet ik met lichte potloodlijntjes de tekst op de bladzijde. Met een brushstift en fineliner trek ik deze vervolgens over. De potloodlijntjes gum ik uit (als de inkt helemaal droog is!)

stap 8: Voor het woord "next" had ik ruimte overgelaten. De ruimte die je nodig hebt, meet je met een clear-stamp eenvoudig. Doordat de stempel transparant is, zie je heel precies hoeveel ruimte je nodig hebt. Vervolgens stempel ik het woord en kleur de binnenkant van de letters met een witte gelpen. 

stap 9: Met dezelfde witte gelpen schrijf ik ook de woorden op de doodles. Vervolgens knip ik deze uit en plak ze met een beetje lijm in de bijbel.

stap 10: maskingtape, een tabje een de datumstempel (die refereert aan de pagina in mijn notitieboekje) maken de pagina af.

materialen